Διατροφή

Το πρόγραμμα για το φαγητό όπως και το απογευματινό που προσφέρεται στα παιδιά έχει φτιαχτεί με τη σύμφωνη γνώμη διατροφολόγου, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη και κάποιες από τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών. Για τη διασφάλιση της ποιότητας και του ενδεδειγμένου τρόπου παρασκευής του φαγητού το Κέντρο μας εξασφαλίζει το γεύμα από εστιατόριο/χώρο εστίασης με έγκυρο Υγειονομικό Πιστοποιητικό. Το γεύμα θα σερβίρετε σε χάρτινα κουτιά που θα μπορούν με το άνοιγμα τους να μετασχηματίζονται σε πιάτα. Το εστιατόριο θα προμηθεύει επίσης πλαστικά ποτήρια και μαχαιροπήρουνα τα οποία θα είναι μιας χρήσης και θα ανακυκλώνονται.

Το απόγευμα στα παιδιά θα προσφέρεται εναλλάξ, φρούτο εποχής, χαλουβάς, κρέμα ή κέικ. Η διατροφή των παιδιών είναι πλήρης γι’ αυτό δεν επιτρέπεται η προσκόμιση οποιωνδήποτε άλλων εδεσμάτων. Στις περιπτώσεις ολοήμερης φοίτησης το Κέντρο μας προσφέρει πρόγευμα.

Επίσης κάθε µέλος του προσωπικού παρουσιάζει πιστοποιητικό γενικής ιατρικής εξέτασης και έκθεση ακτινογραφίας, τόσο κατά την πρόσληψη του αλλά και κατά διαστήματα µε το οποίο βεβαιώνεται ότι αυτό είναι απαλλαγµένο από οποιαδήποτε ασθένεια η οποία δυνατό να αποβεί σε βάρος της οµαλής λειτουργίας του Κέντρου ή να επηρεάσει την υγεία ή τη φροντίδα των παιδιών.

Καθημερινά δίνεται η ευκαιρία για σωστή αγωγή των παιδιών κατά τη διάρκεια του γεύματος. Τα παιδιά μαθαίνουν να συμπεριφέρονται σωστά σε ένα γεύμα που συμμετέχουν και άλλοι, διατρέφονται σύμφωνα με τους κανόνες της υγιεινής και αποκτούν σχετικές δεξιότητες.

Αγωγή κατά τη διάρκεια του γεύματος

Βασικές αρχές κατά την ώρα του γεύματος

  • Ατομική καθαριότητα μαθητών – Πλύσιμο χεριών με νερό και σαπούνι πριν το γεύμα
  • Κάθε παιδί να γνωρίζει τη θέση του στο τραπέζι που θα καθίσει
  • Σωστή τοποθέτηση σερβίτσιων (μαχαίρι, πιρούνι, κουτάλι, κουταλάκι), χρήση χαρτοπετσέτας
  • Υγιεινές συνήθειες – Μικρές μπουκιές - Καλό μάσημα και λήψη όλης της τροφής
  • Συμβουλές για σωστή χρήση του μαχαιριού, πιρουνιού, κουταλιού
  • Τήρηση της καθαριότητας του χώρου γύρω από το τραπέζι στην τραπεζαρία
  • Πλύσιμο χεριών με νερό και σαπούνι – Βούρτσισμα δοντιών

Όλα αυτά μπορούν να εφαρμοστούν με σωστή καθοδήγηση και επίβλεψη

Ωράριο

Δευτέρα – Παρασκευή 13.05 – 18.00

Κατά τις διακοπές των Χριστουγέννων, Πάσχα και καλοκαίρι

Δευτέρα – Παρασκευή 7.30 – 18.00